ایران مال میتواند پذیرای صدها میلیون بازدید کننده ایرانی و خارجی باشد
جمشید اثنی عشری، مدیرکل روابط عمومی بازار برزگ ایران در آیین گشایش نخستین نمایشگاه بینالمللی اقتصاد و سرمایهگذاری گردشگری (شهر گردشگر) که در مجموعه «ایران مال» برگزار شد، گفت: ایرانمال، روایتگر روح ایرانی است. رمزآلود و رازآلود بودن این روح در معماری شگفت ایرانی اسلامی، در گرهها و طاقها و خَمشها و سراها و حجرههای بازار سنتی نهفته است و فرهنگ کتابخوانی و دبیری ایرانیان در باغ کتاب، تمام قدکشیدگی تاریخی خود را نشان میدهد. روح مهربان و زلال ایرانی از آبشارهای باغ دیدار و میلیون ها قطعه آئینه تالار آئینه جاری است و سبزی و طراوت جان ایرانیان به بلندای سروهای باغ ماهان، فراروی دیدگان تمامی آنان خواهد بود که میهمانان این باغ مصفا میشوند.
به گزارش ایران اکونومی، متن کامل سخنان جمشید اثنی عشری، مدیرکل روابط عمومی مجموعه بازار بزرگ ایران (ایران مال) به شرح زیر است:
یارب
شادیم که این بنا، ملاتش عشق است تن واره کارمان، دواتش عشق است
بر پیکر سرو قامتِ ایرانمال نقشی زدهایم، زاد و ذاتش عشق است
سخن از عشق است. همان شبنمی که با خاک آدم آغشته و صد فتنه و شور در جهان حاصل کرد. اکسیری که در مس وجود آدمی آمیخت،تا انسان زرین کائنات و اشرف مخلوقات بر سریر هستی نشیند و حضرت حق، اسماءاش را به او بیاموزد تا فرشتگان و ملائک سجدهاش برند. اما این کیمیای هستی، با وجود خاکی ما چه ها که نکرد؟ آنگاه که در زمین گریبانش را گرفت، فرهادوار به کندن کوه برخاست و مجنونوار سر به بیابان نهاد. آری؛ کهنه کتاب هستی، سرشار از روایتهای عاشقانه است.
این اکسیر، وجه و مرتبت آسمانی و الهی هم دارد و حدیت قدسی عشق، کلام خداست به پیامبر مهربانی که:
من عرفنی احبنی و من احبنی، عشقنی
آن کس که مرا شناخت، دوستم میدارد و آنکس که مرا دوست داشت، به من عشق میورزد...
و آنان که عاشق او میشوند یا ابراهیموار به آتش میزنند یا نیل را میشکافند یا چونکلیم و بانگ ارنی سر میدهند،یا برکشتی مینشینند و یا به معراج میروند و در قاموس مودت، کنار چشمه غدیر، امام انسان و اخلاق را به جهانیان معرفی میکنند...
عشق، کربلا میآفریند و در خطبههای زینبی، کربلا را در تاریخ امتداد میدهد. تا شیران این دیار نیز، در جبهههای عشق، سربازی و جانبازی کنند و درکمند اسارت، شکیبایی را شرمنده سازند...
عشق در شعلههای خود رجایی و باهنر را چنان میسوزاند که جز در رفیق اعلی، به تعبیر امام راحل(ره) برایشان جایگاهی نتوان متصور شد. از 37 سال پیش که اینان عاشقانهدرشعلههای خدمت سوختند،هفته اول شهریور، هفته عشق شد. عشق به اسلام و ایران و مردم، عشق به خدمت، عشق به ساختن و آراستن و آبادی و عمران و پیشرفت و تعالی....
هفته عشق، هفته دولت و امروز که روز کارمند است،بر تمامی کارمندان و اعضای خانواده بزرگ دولت مبارک باد. سیر و سلوک انسان در پهنه عشق، پایان ندارد. روح گردشگر و تعالیطلب و عاشق انسان،سر گشتگی و شیدایی خود را در جایجای هستی، نشان میدهد.
آن که با کد یمین و عرق جبین کار میکند، آن که از بام تا شام میاندیشد. آن که میآموزد، آنکه فرامیگیرد، آن که مینویسد، آن که میکوشد، هرکس به نوعی، عشقورزی و عشقبازی میکند. ما جمعشدگان در این محفل، عاشقانیم و شادمان که در سازهای سرود مهر میخوانیم که ملاتش عشق است. خوشآمدید به این محفل، مبارک تان باد این حال و فال و بخت و تخت و دولت.
گرامیان، میهمانان، بانوان، آقایان.
در چهل سالگی انقلاب اسلامی به یاد بنیانگذار این نظام برآمده از متن مردم،خلعتی بر قامت پایتخت ایران اسلامی دوخته ایم که شایسته آن است. خدمتی به مردمان این دیار ارائه دادهایم که لایق بیش از آنند. خداوند بزرگ را شاکریم که در شمال غربی پایتخت ایران، تمامی جذابیتها و جاذبههای طبیعی، تاریخی، باستانی، حتی سجایای اخلاقی ایران و ایرانی را در یک جا تجمیع کردهایم. جهانیان باور کنند که میتوانیم، ببینند، توانستیم، چرا که عاشق بودن، دشواری وظیفه است. این سازه و سرا، این دستگاه شگفتانگیز برآمده از اندیشه و تلاش و تکاپوی ایرانی، یک سازه تمدنی است. تمدن،تجسم مادی فرهنگ و فرهنگ ضرب یک تاریخ در یک جغرافی است.
ایرانمال، روایتگر روح ایرانی است. رمزآلود و رازآلود بودن این روح در معماری شگفت ایرانی اسلامی، در گرهها و طاقها و خَمشها و سراها و حجرههای بازار سنتی نهفته است و فرهنگ کتابخوانی و دبیری ایرانیان در باغ کتاب، تمام قدکشیدگی تاریخی خود را نشان میدهد. روح مهربان و زلال ایرانی از آبشارهای باغ دیدار و میلیون ها قطعه آئینه تالار آئینه جاری است و سبزی و طراوت جان ایرانیان به بلندای سروهای باغ ماهان، فراروی دیدگان تمامی آنان خواهد بود که میهمانان این باغ مصفا میشوند.
میهمانان گرامی، خداوند مهربان را شاکریم که توفیق داد در دوران زعامت مقام عظمای ولایت، رهبر معظم انقلاب اسلامی و دوره خدمتگزاری دولت تدبیر و امید در هفته دولت، نخستین نمایشگاه بینالمللی اقتصاد و سرمایهگزاری گردشگری را با اهتمام معاون محترم رئیس جمهور، جناب آقای دکتر علی اصغر مونسان و همکاران ارجمندشان و ستاد مرکزی این سازمان و۳۱ استان کشور و مشارکت موثر کانون ایراننوین، به عنوان معتبرترین سازمان تبلیغاتی بخش خصوصی، در ایرانمال که فخر امروز و فردای ایران است، برگزار میکنیم.
درایت ، تیزهوشی و نکته سنجی جناب آقای دکتر مونسان و همکاران محترم ایشان، به ویژه جناب آقای مهندس محب خدایی را تحسین می کنیم که ایران مال را شایسته تجمیع ظرفیت های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری این مرز و بوم دانستند و مگر نه آنکه ایران مال، یک میراث فرهنگی ارزشمند و مانا و محل تولید و ارائه صنایع دستی و قطب نوین گردشگری این دیار است؟ و آنچه خوبان همه دارند، از حیث جذابیت، ایران مال، یک جا دارد؟
اینجا ایرانمال، یک شهر گردشگری و یک شهر هوشمند است و شاید بتوان آن را ایرانشهر نامید، چرا که هر قطعه از سازه و ساخته آن ملهم از یک شهر این کشور است. تمثیلی از ایران اسلامی است که در شمال آن سلسله جبال البرز و در جنوب آن دریاچه شهدای خلیج فارس واقع شده است و جوانان و موسپیدانی که در ایرانمال کار کردند، فرزندان این مرز و بوماند. از آذربایجان تا بلوچستان، از خراسان تا خوزستان، از گیلان تا هرمزگان، از یزد و کرمان تا قزوین و زنجان.
شهر گردشگر، ترکیبی معنادار از دو واژه شهر و گردشگر است ولی واجد هیچکدام از معانی تشکیل دهنده آن نیست و در واقع مفهوم آفرینی، در برداشت معانی مجازی از واژههای آن مدنظر است. شهر گردشگر، یعنی نگرش متفاوت به داشتههای ذاتی شهر و فعال کردن منابع آن برای توسعه اقتصادی-اجتماعی از منظر گردشگری و درواقع یک مکتب جدید در برنامهریزی شهری و پسرانههای آن (شهر-شهرستان روستا) است که استراتژی خاص خود را دارد و به معنی تغییر در استراتژی توسعه با حداقل هزینه و بیشترین بهرهبرداری از داشتههای موجود و ذاتی شهر اس و شاهد مثال بارز آن، برخی کشورهای همسایه اند که با ساخت مال و بهره برداری صحیح از آن، متحول شده اند.
کشور امارات با جمعیتی کمتر از یکی از استان های ما، سالانه حدود 80 میلیون بازدید کننده را به دبی مال میکشاند و ایران مال با استقاده صحیح و بهره برداری شایسته که به زودی واقع می شود، مضاف بر ظرفیت پذیرایی 80 میلیون ایرانی، میتواند پذیرای صدها میلیون بازدید کننده منطقهای و جهانی باشد. برآوردهای کارشناسی حاکی از این است که در زمان بهره برداری اگر روزانه یک درصد از جمعیت 20 میلیونی استانهای تهران و البرز به ایران مال بیایند، حداقل روزی 200 هزار نفر، ماهی 6 میلیون نفر و سالی بیش از 70 میلیون نفر پاخور و بازدید کننده خواهد داشت و پیش بینی ما این است که در سال 1400، سالانه پذیرای بیش از 100 میلیون نفر-سفر به ایران مال باشیم.
جالب است که از شب میلاد امام هشتم، حضرت امام رضا(ع) که سایت ایران مال آغاز به کار کرده است، در هفته بیش از 50 هزار بازدید کننده داشتیم که قریب 45 درصد آنان از کشورهای آلمان، آمریکا، هند و ترکیه بوده اند و این روایت گر دیده شدن ایران مال از پنجره جهانی است.
خوشحال و شاکریم که اهتمام دولت محترم به مقوله گردشگری و ترویجمفهوم شهر گردشگر با به اندازه ای است که تخصیص بیش از هشت هزار میلیارد تومان اعتبار را در این هنگامه شکوهمند بازتعریف و رونمایی می نماید. این هنوز از نتایج سحر است. اهتمام دولت محترم به گردشگری با وجود سامانههای فاخری چون ایرانمال در کنار سایر جاذبه های طبیعی، تاریخی، تجاری و حتی علمی و پزشکی ایران نوید فرداهای روشن و «آینده روشن است» را میدهد. دست همدیگر را بفشاریم به گرمی. رفیق و یار هم باشیم. بخش دولتی و غیردولتی و تعاونی و آحاد مردم باهم بکوشیم و بسازیم و پیش برویم. گردنههای فتح نشده بسیار در انتظار ماست.
از مدیران، فعالان، کارشناسان، کارمندان و کارگران شریف و بزرگواری که در آمادهسازی این مراسم و مهیا نمودن این فرصت و تجهیز غرفهها صادقانه کوشیدند، از شرکت کنندگان محترم نمایشگاه، از مسئولان گردشگری ۳۱ استان کشور، از اصحاب رسانه اعم از روزنامهها، خبرگزاریها و صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، از مدیریت شهری، نیروهای نظامی و انتظامی صمیمانه تشکر میکنم.
تشکر مجدد و ویژهام را تقدیم معاون محترم رئیس جمهور و هیئت همراه و کارکنان شریف سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری می نمایم و از این عزیزان به عنوان سخنگوی هیأت محترم امنا و بنیان گذاران و بانیان ایران مال، تقاضا می کنم در این شهر جدید گردشگری پایگاه و سامانه ای ثابت ایجاد کنند.
از جناب آقای مهندس ابوالفضل انصاری قائم مقام محترم ایران مال به پاس مدیریت صحیح و حمایت های مستمرشان، جناب آقای مهندس تشکری نیا مدیر پروژه، جناب آقای دکتر رحیمی مدیرعامل و کارکنان شرکت تجارت ایران مال، ، سرکار خانم شفیعی مدیرعامل محترم کانون ایران نوین، مهندس سپهر سیفی قائم مقام کانون و همکاران محترمشان و مدیرعامل محترم شرکت نمایشگاههای ایران، جناب آقای دکتر رامین سمیع زاده و همکاران محترمشان صمیمانه تشکر میکنمو امیدوارم همهمان به همه آنچه از برگزاری این نمایشگاه انتظار داریم، دست بیابیم.
و کلام آخر؛
خشتت ز دل و آهنت از جان کردیم صحنت به اراده،نقشبندان کردیم
با قامت و بشکوهی و همنام وطن اینها همه از دولت قرآن کردیم